Z czym jeść pieczywo chrupkie na zakwasie?

Chrupkie pieczywo

Pieczywo chrupkie na zakwasie Galicia to propozycja, która przypadnie do gustu każdemu, kto lubi produkty niebanalne, cechujące się wyjątkowym smakiem, niesamowitą kruchością, najlepszą jakością.

Do jego wypieku używane są mąki o wysokiej popiołowości, najlepsze ziarna, prawdziwy ser Gouda i wiele innych, świetnych składników. Gwarantujemy, że już po pierwszym kęsie nie będziecie w stanie rozstać się z tym wypiekanym na zakwasie, niezwykle pysznym pieczywem chrupkim.

Jeśli zatem pokochaliście to pieczywo, ale nie macie pojęcia z czym je jeść – mamy dla Was odrobinę inspiracji. Oto nasze dwie, smakowite propozycje!

Pieczywo chrupkie z pastą z tuńczyka i jajek

Do przygotowania kanapek z pastą z tuńczyka na pieczywie chrupkim potrzebujecie:

  • 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym,
  • 1 małą puszkę kukurydzy,
  • 3 ugotowane na twardo jajka,
  • 1 łyżkę majonezu,
  • 1 łyżkę śmietany 18%,
  • 1 łyżeczkę musztardy sarepskiej,
  • szczypiorek,
  • sól oraz pieprz do smaku,
  • pieczywo chrupkie na zakwasie Chrupak 3 Ziarna.

Przygotowanie pysznych kanapek z pastą z tuńczyka jest banalnie proste. W miseczce rozgniećcie przy pomocy widelca tuńczyka.
Dodajcie do niego przepłukaną wcześniej kukurydzę, pokrojone w kostkę jajko oraz posiekany szczypiorek.
Wszystkie składniki pomieszajcie ze sobą, a następnie dodajcie do nich majonez, śmietanę oraz musztardę.
Na koniec doprawcie pastę solą oraz pieprzem – najlepiej świeżo mielonym, który jest bardziej aromatyczny – i serwujcie ją na pieczywie chrupkim Chrupak. Niebo w gębie! Jeżeli lubicie ryby – to połączenie na pewno przypadnie Wam do gustu!

Coś dla fanów awokado, czyli pieczywo chrupkie na zakwasie z guacamole

Ta propozycje to coś dla fanów awokado. Jeżeli kochacie jego smak tak bardzo jak my, koniecznie wypróbujcie tego połączenia. Ilość pracy, jaką musicie wykonać, aby cieszyć się pysznymi kanapkami na Chrupaku Galicia jest minimalna. Na początek zaopatrzcie się w:

  • 1 dojrzałe awokado,
  • ½ kulki mozzarelli (może być mozzarella light, jeśli dbacie o linię),
  • 1 pomidora malinowego lub bawole serce,
  • sok z ½ cytryny,
  • 1 ząbek czosnku,
  • kilka listków świeżej kolendry,
  • sól i pieprz,
  • pieczywo chrupkie na zakwasie Galicia.

Zrobienie tych kanapek nie zajmie Wam więcej niż pięć minut.
Zacznijcie od rozkrojenia awokado i usunięcia z niego pestki.
Następnie całe awokado wyjmijcie ze skóry i przełóżcie do miseczki. Wszystko rozgniećcie widelcem.
Dodajcie do awokado przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z połowy cytryny, posiekaną kolendrę, sól, pieprz.

Pomieszajcie wszystko i serwujcie na pieczywie chrupkim Galicia .
Na górę ułóżcie po dwa bądź trzy plastry mozzarelli oraz plaster pomidora. Posypcie wszystko ponownie solą oraz pieprzem i… bierzcie się za zajadanie.

My uwielbiamy to połączenie i nie mamy wątpliwości, że Wasze podniebienia również je pokochają.

Która propozycje podania pieczywa chrupkiego na zakwasie bardziej Wam odpowiada? My uwielbiamy to pieczywo w każdej formie, zarówno tej z tuńczykiem, jak i w wersji wegetariańskiej!

ARTYKUŁ ZEWNĘTRZNY